"H ομορφιά του παρελθόντος είναι το αποτέλεσμα, όχι ο λόγος της νοσταλγίας"
Μ. Foucault

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2007

...Το γονίδιό μου μέσα....

Δεν είμαι γενετίστρια, δεν είμαι των θετικών επιστημών (κρίμα!) αντίθετα προέρχομαι, μάλλον, από τις ανθρωπιστικές επιστήμες και δεν ασχολούμαι (παραπάνω από όλους όσους διαβάζουν τα ένθετα των εφημερίδων) με τις εξελίξεις γύρω από τις βιολογικές επιστήμες . Ίσως γι' αυτό είμαι τόσο βαθιά πεπεισμένη ότι όλες οι θεωρίες περί κληρονομικότητας, γονιδίων και εκ γενετής ικανοτήτων, έχουν ισχυρές πολιτισμικές ρίζες και ίσως γι αυτό το αγαπημένο μου βιβλίο (actually -μαζί με "Το εγωιστικό γονίδιο" του Dawkins - το μοναδικό που έχω διαβάσει πάνω στο θέμα) είναι το "Οι κληρονόμοι του Δαρβίνου" του Marcel Blanc. Ωστόσο, μετά από την ιστορία που ανέκυψε, με τον αξιότιμο επιστημονονομπελογενετιστή Watson και ένα σχόλιο του Adaeus στο προηγούμενο ποστ (κι αν είναι αλήθεια, τι?), άνθρωπος είμαι παρασούρθηκα και το ερώτημα που ανέκυψε αυτή τη φορά, ήτο πιεστικό, καθώς αφορούσε τη στάση ζωής μου...
Βρε, δε θες να έχει δίκιο ο εβδομηκονταεννούτης κι εγώ να είμαι μια εξωπιστημονικοαστήρικτα φανατική? (Γεγονός, που δε με χαλνά καθόλου, αλλά να το γιγνώσκω, βρε αδερφέ....)
Άρχισα λοιπόν να ψάχνω, οπότε ανακάλυψα, ότι:
Fistly, (που λέμε κι εμείς οι Αθήνησι ορμώμενες, οι και γκαγκάρες αποκαλούμενες...): ψιλοαμφιλεγόμενος ο βραβευθείς, ακόμη και ύποπτος για λογοκλοπή και οικειοποίηση ερευνητικών ευρημάτων της (πολύ βολικά για τους Watson & Crick -o έτερος Καπαδόκης του Νόμπελ) τεθνεούσης Rosalind Franklin...
Secondly, από την ιστορία και μόνο των επιγόνων (και κληρονόμων των γονιδιών) του κ. J. Watson, θα μπορούσα να ισχυριστώ ότι η θεωρία της κληρονομικότητας δεν είναι και η πιο αξιόπιστη θεωρία που πρέπει να λάβει κανείς υπ' όψη του όταν αποφασίσει (με το καλό) να τεκνοποιήσει, πρακτική, που εγώ, ως τεκνοποιήσασα (καλά υπάρχει αυτή η λέξη?), συστήνω, βέβαια, να αποφεύγεται (κι αν επιμένετε, σας δανείζω ένα μήνα το σπλάχνο μου, να σας πείσει ή να σας αποτελειώσει...)
Κατά τρίτον (διότι βαρέθηκα ν' αλλάζω το πληκτρολόγιο), υποπτεύομαι ότι ο αξιότιμος νομπελίστας προτίθεται να ξεκινήσει πολιτική καριέρα στην Ελλάδα (ειδικά μετά την αποτυχία του ογκόλιθου της πολιτικής αστυνόμου Θεοχάρη) καθώς βιάστηκε να ισχυριστεί ότι οι δηλώσεις του διαστρεβλώθηκαν . Έφ' όσον έχει το βασικό προσόν, να αυτόδιαψεύδεται και να θεωρεί τους αναγνώστες μειωμένης αντίληψης (πιθανά, να νόμιζε ότι είμαστε όοοοοολοι κατίμαυροι και ποικίλων άλλων αποχρώσεων, οπότε εγώ διαλέγω το σοκολά, που πάει με το καινούργιο μου μαλλί), είναι βέβαιον ότι είναι περιζήτητος ανάμεσα στα ελληνικά κόμματα...
Κατά τέταρτον, όλος αυτός ο ντόρος που ξεσήκωσε ο κρυφοκαρατζαφερικός (το κόβω έγω) κ. J. Watson, οδήγησε πολλούς επιστήμονες να τον αντικρούσουν με επιστημονικά επιχειρήματα (που ημείς, ως βλόγον, ΔΕΝ διαθέτουμε, μηδέ ισχυριζόμαστε ότι διαθέτουμε) όπως ο νευροβιολόγος (ότι και αν σημαίνει αυτό) S. Rose σε συνέντευξή του εδώ, αλλά και να συνεχιστεί ο διάλογος πάνω σε θέματα κληρονομικότητας ή περιβάλλοντος, που ανεξάρτητα από τις ιδέες του κάθε κ. Watson, πάντα προωθεί την επιστημονική γνώση και αλήθεια.
Τέλος, η κάτοχος του παρόντος ιστολογίου, αντίθετα με την προσφιλή της συνήθεια, ΔΕΝ θέτει ερώτημα, (καθ' ότι δεν τίθεται θέμα), αλλά δηλοί ότι (μετά από ώριμη σκέψη, με γνώση των συνεπειών και ανεξάρτητα από επιστημονικές διαπιστώσεις) προτιμά (σε περίπτωση που της προταθεί, πιεστικά, μη φανταστείτε...) να διαιωνίσει τα ακριβώς από πάνω γονίδια παρά αυτά...


του επιστήμονος. Μπρρρρ! Ανατρίχιασα....

36 σχόλια:

Akis είπε...

Φτάσαμε και πάλι στο κλασική μέθοδο αντιμετώπισης του "κακού επιστήμονα" με τον οποίον δεν συμφωνούμε:
Α)Αρχίζουμε με την αξιοπιστία του: λέγοντας ότι ήταν λογοκλόπος, δεν άξιζε τα βραβεία του κλπ. Αν ζούσε η Ροζαλίντ Φράνκλιν θα ήταν στην ίδια ομάδα για το Νόμπελ. Αλλά ο κανονισμός λέει ότι το Νόμπελ δεν δίνεται σε νεκρούς όσο σημαντικό και να είναι το έργο τους.
Β) Βρίσκουμε ένα άλλο "καλό επιστήμονα" που τα λέει πιο καλά και με μεγαλύτερη συνάφεια με τα δικά μας. Δεν αμφισβητώ τον Dr. Rose αλλά στην ουσία λέει τις απλές και διαδεδομένες απόψεις περί intelligence. Όπως ακριβώς μια καθηγήτρια μου που σκόραρε χαμηλά σε τεστ Iq και τα απέριπτε συλίβδιν χρησιμοποιώντας διάφορες παρόμοιες δικαιολογίες.
Στην βιολογία υπάρχει γονότυπος και φαινότυπος.
Ό ένας δείχνει την προδιάθεσει και ό άλλος αποτελεί έκφραση του πρώτου, αν υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες.
Συμφωνώ εν μέρη με τον Rose ότι δεν υπάρχει ακριβής ορισμός της εξυπνάδας. Ο πιο γενικός που μπορώ να σκεφτώ είναι να μπορείς να τροποποιείς το περιβάλλον σου προς όφελος σου. Κάτω από αύτο τον ορισμό ρωτάω αν γνωρίζει κανείς κάποιον μεγάλο αφρικάνικο πολιτισμό του έυρους των Ελλήνων, Κινέζων, Αιγυπτίων, που να βρίσκεται κάτω από την Σαχάρα.
Πριν κάποια χρόνια ο Dr. Watson είχε επίσης υποστηρίξει ότι οι επιδόσεις στο σεξ έχουν σχέση με το χρώμα του δέρματος διότι «οι μαύροι έχουν υψηλότερη λίμπιντο». Τότε δεν νομίζω να αντέδρασαν οι “φιλεύσπλαχνοι” αντιρατσιστές.
Δεν είμαι καθόλου ρατσιστής. Πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ισότιμοι και πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες ανεξάρτητα από το χρώμα τους. Όμως δεν πιστεύω ότι όλοι είναι ίσοι, ούτε ότι όλοι έχουμε τις ίδιες δυνατότητες. Για να το πω απλά σε κάποιους δίνεις ένα και παράγουν δέκα και σε κάποιους άλλους δίνεις ένα και μετά από λίγο σου ζητούν άλλο ένα. Δεν ομογενοποιώ τους ανθρώπους, γιατί τότε θα ήταν σαν να κλείνω τα μάτια στην ανθρώπινη ιστορία (και όχι δεν μιλάω μόνο για τους Έλληνες).
Όμως ζούμε σε μια εποχή ομογενοποίησης που κάποιοι μπερδέυουν την ισοτιμία με την ισότητα κάθε διαφορετικότητα καταπνίγεται. Αν όλα τα γονίδια μου είναι 100% ίδια με όλους τους ανθρώπους τότε είναι και κατά 99.9% ίδια με τους πιθήκους (σύμφωνα με πολλούς γενετιστές). Θα φάω λοιπόν την μπανάνα μου και θα παρακολουθήσω ήρεμος από το δέντρο μου τον χορό των "ανθρωπιστών – πιθήκων".
Μετά μάλλον θα διαβάσω και το βιβλίο.

Akis είπε...

Επίσης ξέχασα να πώ ότι για μένα κύριως υπεύθυνος είναι η εφημερίδα που εμφανίζεται το άρθρο, που δεν ειδησιογραφεί αλλά θέλει να προκαλεί εντυπώσεις με πομπώδης τίτλους. Επιστρέφω στο δέντρο μου τώρα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορούσα να σχολιάσω χθες - λόγω τεχνικού προβλήματος - αλλά σήμερα θα κάνω το σχόλιο που ήθελα και τελικά είδα ότι με πρόλαβε - ως συνήθως η meniek!!!
Προσωπικά αναρωτήθηκα μόνο, γιατί τον εν λόγω επιστήμονα ΔΕΝ τον είχε συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια του ο Καρατζαφέρης???? Την επιτυχία την είχε σίγουρη, άσε δε που θα έκανε και το όνειρο του πραγματικότητα για μια κυβέρνηση που θα αποτελείται από διεθνούς κύρους προσωπικότητες!!! :)

Υ.Γ. Αγαπητή meniek, μην είστε μονοφαγού παρακάλω πολύ!!! Θα μπορούσαμε και εμείς να διαιωνιστούμε από τα εν λόγω γονίδια??? Λιγάκι, όχι πολύ!!!!
:-D

the navigator είπε...

Από ένα fan του Dawkins (me that is...) : B...it ! Εντάξει, δεν είμαι επιστήμονας του χώρου (αν και εγώ είμαι των θετικών επιστημών...) αλλά κάτι, ενστικτωδώς δεν μου πάει καλά με τα επιχειρήματα του κυρίου...και επειδή ως γνωστόν η ημιμάθεια, δεν είναι καλός σύμβουλος, θα το βουλώσω τώρα και θα προσπαθήσω να μελετήσω περισσότερο για να στηρίξω στα σοβαρά την άποψη μου...

ΤΑΣΟΣ είπε...

Διάλογος που έπρεπε να γίνεται σε προηγούμενες δεκαετίες.

Σήμερα με την "αποκρυπτογράφηση" του DNA έχουν λυθεί σχετικά ερωτήματα.

"Κοινές αλληλουχίες" υπάρχουν σε πολλούς οργανισμούς(θηλαστικά η μικροροργανισμούς, κ.άλ.). Αυτό όμως δε σημαίνει τίποτα.
Επι αυτών γίνονται πειραματισμοί προάγοντας έτσι την έρευνα που ενδιαφέρει τον άνθρωπο.

Σχετικά δημοσιεύματα πέραν του ότι εξυπηρετούν αντιλήψεις racism δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα άλλο.

MenieK είπε...

@aki, κατ' αρχάς ξανακαλωσήρθες... όσον αφορά τώρα τις αιτιάσεις, εγώ δεν χρησιμοποίησα έναν "καλό επιστήμονα", απλά είπα ότι ο επιστημονικός διάλογος συνεχίζεται κι ότι προφανώς υπάρχουν και οι αντίθετες απόψεις, εξ' ίσου καλά τεκμηριωμένες (ίσως και καλύτερα, αν σκεφτείς ότι δρ. Γουότσον, έσπευσε να ανακαλέσει και να ισχυριστεί ότι οι δηλώσεις του διαστρεβλώθηκαν, γεγονός που σημαίνει ότι δεν τις υπερασπίστηκε). Μπορεί να μην αφορά την αξία του έργου του Νόρμαν Μαίηλερ το ότι ήταν (και φαντάζομαι παραμένει) καθήκι, ο Καζαντζάκης δεν είναι λιγότερο σημαντικός λογοτέχνης επειδή ήταν μισογύνης, ο Αϊνστάιν παραμένει εξ' ίσου σημαντικός ανεξάρτητα από το αν είχε άπειρες εξωσυγικές περιπέτειες και η θεωρία του Μαρξ δεν ακυρώνεται στο ελάχιστο από το ότι ήταν κάκιστος οικογενειάρχης.. η λογοκλοπή ωστόσο (ζήτημα που συζητείται από τη βράβευση ακόμα και όχι επ' ευκαιρία των ρατσιστικών δηλώσεων) για μένα εγείρει θέμα επιστημονικής επάρκειας, άρα θέτει υπό αμφισβήτηση τις θέσεις. Όσον αφορά τους πολιτισμούς δεν μπορώ να σκεφτώ και κανέναν μεγάλο πολιτισμό στη λευκή (ολόλευκη μη σου πω) δυτική Ευρώπη την ίδια περίοδο με τον ελληνικό, κινεζικό ή αιγυπτιακό, αλλά δεν άκουσα κανέναν επιστήμονα να αμφισβητεί τη γονιδιακή εξυπνάδα των Ευρωπαίων. Α! Στο κλαδι σου κράτα λίγο χώρο και για μένα, φέρνω τις κυριακάτικες εφημερίδες να τις διαβάσουμε μαζί και να τις σχολιάσουμε :)

@Jo, ζηλιάρα, να βρεις δικά σου γονίδια να διαιωνίσεις, το τεκνό είναι δικό μου... ΔΙΚΟ ΜΟΥ, ΛΕΜΕ!!

@navigator, έχεις δίκιο η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια γι αυτό θα σου κάνουμε χώρο στο κλαδί να μελετήσεις ήσυχος ήσυχος :)

@τάσο, ο ρατσισμός πουλάει γιαυτό κάθε τόσο επανέρχεται στο προσκήνιο.

Akis είπε...

Καλός σας βρήκα και πάλι. Προσωπικά είμαι 100% σίγουρος ότι οι απόψεις του διαστρεβλώθηκαν. Επειδή δεν άκουσα τον ίδιο να το λέει αλλά διάβασα αποσπάσματα των λόγων του στις εφημερίδες είμαι σίγουρος ότι παρουσιάστηκαν μόνο τα αποσπάσματα που έδειχναν αυτή την ρατσιστική τάση. Το ίδιο θα μπορούσε να κάνει κάποιος αν έπαιρνε μερικά κομμάτια δεξιά και αριστερά από το δικό μου κείμενο.
Η απόψεις του Rose όπως είπα είναι απλά οι τετριμένες απόψεις περί εξυπνάδας που διατυπώνονται χρόνια ολόκληρα χωρίς φυσικά την κατάλληλη τεκμηρίωση. Για να το πω διαφορετικά είναι έξίσου τεκμηριωμένες με τις απόψεις του Watson. Θεωρίες my dear Watson, θεωρίες.
Αν θες παραπάνω από 3 πολιτισμούς να αναφέρω (και ανέφερα τους πιο τρανταχτους) μπορώ να επεκταθώ στον Ρωμαικό, στον Βυζαντινό, στον Ρωσικό (τρεις αυτοκρατορίες). Αντίθετα δεν υπάρχει κάποιος αντίστοιχος με τα καλά του και τα κακά του "έγχρωμος" πολιτισμός, (πέρα από διάφορες βιβλικές αναφορές.)
Το ότι ο ρατσισμός είναι της μόδας είναι μια σικ άποψη που διάβασα στη καθημερινή την οποία και δεν αποδέχομαι.
Τέσπα. Στην ουσία δεν αλλάζει τίποτα είτε είμαστε πιο έξυπνοι ή έχουμε την τάση να γίνουμε πιο έξυπνοι. Στο σύνολο των πράξεων μας το μόνο που καταφέραμε να δείξουμε είναι άπειρα ποσοστά βλακείας και μοχθηρίας.
Καλύτερα μαύρος και βλάκας παρά λευκός μ......ς.

Ανώνυμος είπε...

Ως φοιτητής θεωρητικών επιστημών στην Αμερική αλλά και στο ελληνικό σχολείο ακόμα παλιότερα, θυμάμαι τους καθηγητές να αναφέρουν πάντα την 'καταγεγραμμένη' βιολογική διαφορά ανάμεσα σε φυλές. Παρόλο που η παρατήρηση της μοριακής σύστασής μας σήμερα, νομίζω πως εξακολουθεί να μη μας λέει και πολλά επί του θέματος, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι κάποτε το 'γαμώ το γονίδιό μου μέσα' θα ανοίξει τις όποιες 'κερκόπορτες'. Κάτι σαν την καταγραφή της υστερίας από την ψυχανάλυση. Τώρα, όσο για το 'φαίνεσθαι' είναι και αυτό μέρος της δικής μας αντίφασης. Της δικής μας 'σχιζοφρενικής υστερίας', αν θέλεις. Όμως ας μην ξεχνάμε πως χάρη σε τέτοια 'σκαλώματα' απολαμβάνουμε τα επιτεύγματά μας. Δεν ξέρω...

MenieK είπε...

@ακι, Αυτό που αναφέρεις δεν είναι πολιτισμοί αλλά (imperium) αυτοκρατορίες. Με μια πολύ πρόχειρη κριτική (αλλά αν θες το συζητάμε και διεξοδικότερα για κάθε έναν χωριστά) η Ρώμη δεν είναι παρά παρά συμπίλημα ελληνικών και ανατολικών στοιχείων, παραγόμενα από έλληνες και ανατολίτες (κατακτημένους και υπόδουλους) ή από ελληνοτραφέντες ή ανατολικοτραφέντες και το σημαντικότερο επίτευγμά της είναι ακριβώς η έκτασή που πήρε μέσα από επεκτατικούς πολέμους (μην ξεχνάς ο όρος ιμπεριαλισμός έχει μαμά ακριβώς τη Ρώμη).Το Βυζάντιο (το οποίο μέχρι που έπεσε αυτοαποκαλείται ρωμαϊκή αυτοκρατορία) δεν είναι παρά η ανατολική εκδοχή του μεσαίωνα όπου παρατηρείται ανάπτυξη της αγιογραφίας και της θρησκευτικής αρχιτεκτονικής, (απλά αποσπασματικά πολιτισμικά στοιχεία κι όχι ολοκληρωμένη πολιτισμικη παραγωγή ή οποία περιλαμβάνει και τον λόγο και την εικόνα στο κοσμικο επίπεδο) και ότι μαθαίναμε στην ιστορία ήταν οι θρησκευτικές διαμάχες και οι συνεχείς, είτε επεκτατικοί είτε πόλεμοι για την διατήρηση των συνόρων του (στην πραγματικότητα συνονθυλεύματος κατακτημένων περιοχών και μόνο φασματικά ομογενοποιημένου) κράτους (το οποίο μάθαμε να το θεωρούμε και ελληνικό από πάνω). Ο ρωσικός, δε, τι? Η ρωσική αυτοκρατορία δεν αφορά παρά στην επέκταση των ρωσικών φύλλων στο βόρειο μέρος της Ευρασίας, όπου δεν παράγεται κανένας πολιτισμός, ο μόνος πολιτισμός είναι ο Μέγας Πέτρος να σκοτώνει τον γιό του και άλλα τέτοια χαριτωμένα, προκειμένου να διατηρήσει την (με αίμα κατακτημένη) εξουσία της αχανούς χώρας. Μια βόλτα μόνο στο Ερμιτάζ που είναι γεμάτο έργα δυτικών καλλιτεχνών θα σας πείσει. Ακόμη και η λογοτεχνική και μουσική παραγωγή της Ρωσίας (Πούσκιν, Τσαϊκόφσκι και λοιποί συγγενείς και φίλοι) δεν εμφανίζεται παρά μετά τη (Δυτική, μην ξεχνάς) Αικατερίνη στα τέλη του 17ου αι.
Ακόμα ωστόσο και αν αποδεχόμαστε ως πολιτισμένους όσους ήταν σε θέση να επιβάλλουν την ιμπεριαλιστική νοοτροπία τους και να διατηρήσουν σκλαβωμένους πολυάριθμους λαούς, αυτόι οι πολιτισμοί είναι πολύ νεώτεροι του ελληνικού, του αιγυπτιακού, του περσικού, του ινδικού, του κινεζικού, του ιαπωνικού, του σουμεριακού της περίφημης βασίλισσας του Σαβά που θάμπωσε τον Σολομώντα και νομίζω κάποιων πολιτισμών στην Ωκεανία και τη νότιο Αμερική.
Έχω, δε, την αίσθηση ότι (ακόμα και αν τους αποδεχτούμε ως πολιτισμούς) η διαφορετική διαχείριση της ζωής, που παρατηρείται στις αφρικανικές χώρες δε συνιστά υποδέεστερο πολιτισμό. Δεν είναι οι μασάι, ή οι σομαλοί, ή σουδανοί (λέω τώρα παράδειγματα, φαντάζομαι και άλλοι πολιτισμοί στις υποσαχέλιες ζώνες της Αφρικής) λιγότερο πολιτισμένοι από τους ευρωπαίους που βάλθηκαν να τους εκπολιτίσουν (βίαια), γιατί η κουλτούρα τους βασιζόταν σε μια αρμονική συνύπαρξη με τη φύση, όπου τα πάντα ΔΕ φτιάχτηκαν για τον άνθρωπο, αλλά ο άνθρωπος είναι μέρος ενός οικοσυστήματος. Δεν είναι υποδέεστερος ο πολιτισμός των ινδιάνων της Αμερικής τους οποίους κατέσφαξαν οι πολιτισμένοι άποικοι απλώς και μονο γιατί τους ήταν αδιανόητη η οικολογική (αν και δεν υπήρχε τότε ο όρος) διαχείριση των πόρων από τους ιθαγενείς. Δεν είναι βέλτιστος ο πολιτισμός των λευκών γιατί περιέχει το όπλο και την επιθυμία να επιβάλλει την ισχύ και την εξουσία του μέσω αυτού.
Νομίζω το ίδιο λέμε όταν λέμε ότι όλα δεν είναι παρά θεωρίες. Όσο γενικόλογος σου ακούγεται ο δρ. Ρόουζ, άλλο τόσο γενικόλογη είναι η φράση "δεν είναι εξ' ίσου έξυπνοι με τους λευκούς, ρωτήστε οποιον εργοδότη έχει συνεργαστεί με μαύρους..." (Το επιχείρημα δε στέκει σε καμία κριτική) και που σε τελική ανάλυση ο ΙΔΙΟΣ ανασκευάζει και δηλώνει ότι ποτέ δεν ισχυρίστηκε ότι υπάρχει φυλετική διαφορά στην " εξυπνάδα" (ότι και να σημαίνει αυτό). Τέλος νομίζω ότι αυτή η ιστορία με τους κακούς δημοσιογράφους που διαστρεβλώνουν τα λεγόμενα των συνεντευξιαζόμενων, δεν είναι παρά ένα άλοθι (ακόμη κι όταν απομονώνονται φράσεις τους, το λεχθέν παραμένει) για όσους έχουν στο μυαλό τους, αυτό που λένε απλά ενοχλούνται που τους ξέφυγε...

@farinelli, είμαι σίγουρη ότι κάθε συζήτηση (όσο εντονότερη τόσο το καλύτερο) φέρνει το άτομο πιο κοντά στη γνώση. Και σε καμία περίπτωση δε συμφωνώ με πρακτικές αποσιώπησης... Το ότι ακυρώθηκε η διάλεξή του στο Λονδίνο, γιατί η άποψή του δε συνάδει με την κρατούσα κουλτούρα, με βρίσκει αντίθετη, όσο αντίθετη με βρίσκει και η σύλληψη και φυλάκιση στην Αυστρία του γελοίου (δε θυμάμαι και το όνομά του, και βαριέμαι 2.30 το πρωί να ψάχνω στο γουγλοψαχτήρι να τον βρω) που αρνείται την ύπαρξη του ολοκαυτώματος.

Ανώνυμος είπε...

Εμένα πολύ μ' αρέσει να διαβάζω τις διαφωνίες σας!!! :)
Άλλο τόσο μ' αρέσει να μαθαίνω για πράγματα που είμαι ψιλοάσχετη!!! :))
Αλλά μιας που δηλώνω μη ρατσίστρια (ναι καλά!!!)...... meniek τι θα γίνει???? Θα μοιραστούμε τα εν λόγω γονίδια??????
:))))

Μετεωρίτης είπε...

meniek,
τι να σε κάνω που ανοίγεις τόόόσο "μεγάλα" και σοβαρά θέματα;

Καταρχήν, η απάντηση που έδωσες απάνου από τη Jo... όχι απλά με βρίσκει σύμφωνη, αλλά είπες όσα ήθελα να πω και δεν έβρισκα τις λέξεις.

Πέρα όμως από τα "επιστημονικά" θα έλεγα ότι ο ρατσισμός έχει πάρα πολλά πρόσωπα, που ειδικά τελευταία, προβάλλονται πολύ.

Οι μετανάστες που κλέβουν...
Οι μετανάστες που "σέρνουν αρρώστιες"...
Ο Γάλλος ήθελε να περάσει νομοσχέδιο που ελέγχεται το dna των μεταναστών. Τελικά, "πέρασε" με τροποποίηση (προαιρετικό το dna) αλλά η λαδιά του ρατσιστή τον έχει λεκιάσει ήδη.

Τον ρατσισμό τον βιώνουμε καθημερινά. Να σας πω τη μαύρη αλήθεια, κοιτάζω το αποτέλεσμα. Δηλαδή, μπορεί οι επιστήμονες να λένε τα δικά τους, ο κόσμος όμως παραμένει ανενημέρωτος, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται "μικροί καθημερινοί ρατσισμοί" (χωρίς καν να το καταλαβαίνουμε).

Νομίζω ότι λίγο ή πολύ όλοι υποπτευόμαστε πως οι άνθρωποι είμαστε πλασμένοι από τα ίδια υλικά. Το ζήτημα είναι πως δεν δίνονται ίσες ευκαιρίες και φυσικά υπάρχει παραπληροφόρηση.

Δηλαδή, πριν λίγα χρόνια, τι εικόνα είχαμε για την Αφρική; Άγρια ζώα, άγριες τελετές και ιθαγενείς-κανίβαλοι. Κοινωνιολογία, στερεότυπα, σελίδα τάδε.
Εμένα με απασχολεί ο ρατσισμός άπό αυτήν ακριβώς την πλευρά: μας κάνουν ρατσιστές χωρίς να το καταλάβουμε. Δεν συμφέρει, ρα παιδί μου, να είμαστε όλοι ίσοι. Όπως στο marketing που υπάρχουν οι fuckers και οι fuckees, έτσι κι εδώ: υπάρχουν οι προνομιούχοι και οι υποδιαίστεροι.
Κι αφού τα πράγματα δεν αλλάζουν, πως να διαμορφώσει, ένα νέο παιδί για παράδειγμα, αισθήματα αντιρατσισμού;
Ε;

Μετεωρίτης είπε...

(του ολοκαυτώματος;
ΠΟΙΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ;!!
Έγινε τέτοιο πράγμα;!!)

ritsmas είπε...

Καλησπερα αγαπητή μου, Πρώτα να σε ευχαριστήσω που σχολιασες ομορφα στο μπλογκ μου κι ύστερα να σου ευχηθώ καλή δυναμη με το σπλάχνο σου. Σε διαβεβαιώ ότι εχεις καιρό ακόμη για να το πνίξεις.Ολα στην ώρα τους.
Για το θέμα εχω ασχοληθεί αρκετά. Μ αρεσει που το διακωμωδείς γιατί μονον έτσι μπορεί να περάσει προς τα έξω. Βεβαια να πούμε ότι ο Γουάτσον ειναι γερων και μπορεί να ειναι και ολιγον εως πολυ ανιακός. Οπότε;

Ναπoλέων είπε...

25.10.07

Ας πούμε -επιτέλους!- την ...αληθινή αλήθεια.
(έρχεται άλλωστε και η, για μάς, επέτειος του 2ου Π.Π.)

1. Ποτέ! οι βάρβαρες ελληνικές φυλές δεν επέδραμαν επί των Πελασγών και άλλων. Απλώς προσπάθησαν να τους εκπολιτίσουν...
2. Ποτέ! οι (δημοκράτες, λέει...) Αθηναίοι δεν ξεκλήρισαν μυρίους (10.000) Μηλίους αντιφρονούντες (αναλογικά: 60!!! εκατομμύρια τώρα...).
3. Ποτέ! ο Μεγαλέξανδρος δεν κατάστρεψε εχθρική πόλη ούτε "απέκτεινεν" όλους τους αρσενικούς κατοίκους της. (Πέστε το και στούς Σκοπιανούς, να αναθαρρήσουν...)
4. Ποτέ! οι Ρωμαίοι δεν τύφλωσαν κι από τα δύο μάτια 99 αιχμαλώτους και τον 100στό από το ένα μάτι για να τούς οδηγήσει στην πατρίδα τους (πολλές τέτοιες 100ντάδες, λέμε).
5. Ποτέ! ο Βουλγαροκτόνος δεν έστησε πυραμίδες (εκατοντάδες πυραμίδες...) από κομμένα κεφάλια αιχμαλώτων.
6. Ποτέ! δεν υπήρξε νύχτα Αγίου Βαρθολομαίου.
7. Ποτέ! οι αποικιοκράτες δεν ξεκλήρισαν έθνη ολόκληρα. Μόνον ...μισά. Τους άλλους τους έπαιρναν σκλάβους.
8. Ποτέ! ο Χίτλερ, ποτέ ο Χιροχίτο, ποτέ ο Μουσολίνι...
9. Ποτέ ο Στάλιν, ποτέ ο Πόλ-Πότ...
10. Και βέβαια... ποτέ μην λές ποτέ.

Καληνύχτα σας.

αγάπη - αφοπλισμός - ειρήνη
Ναπολέων

habilis είπε...

Aμα ακους γονιδια ειναι ,βρωμα η δουλεια . Δεν μπορουμε να τα αλαξουμε για την ωρα ' μας σκαβουν το λακο,και τριβουν τα χερια τους οι γιατροι ,και κυριως δεν φαινονται με το ματι.Θελω το DNA μου στο πιατο να το φαω οπως θελω ,αλλα ειναι για την ωρα δυσκολο ,αργοτερα βλεπουμε .[παντως ψιλοαδικεις τον τυπο στο μ\α φωτο, γιατι αν ο ενχρωμος σου βγαλει κανενα αδελφικο πακετο θα δεις τα ονειρα σου να γινονται συντρημια]...

Τζεφέρης Πέτρος είπε...

καλώς σε βρήκαμε! πολυ καλό το ποστ και πολύ καλή αφορμή για σκέψεις, σκέψεις , ΄σκέψεις!! Απο το εγωιστικό γονίδιο , ως τον μελαμψό ημίθεο που ξυπνάει και πεθαμένες...(θου Κύριε φυλακή...)χαχα!! Ρατσιστές, ηδονοβλεψίες, γεννετικες "διαστροφές" ευφηίας και ηλιθιότητας , με τόση γνώση στο τέλος θα προδιαγράφουμε επιστημονικά και θα προβλέπουμε την απιαστη μοναδικότητα του ανθρωπίνου γένους και σε επέκταση το ..."άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου", μέλει μεταφραστεί σε "γεννετικα προβλέψιμη και η ψυχή του ανθρώπου"

Ιδωμεν!!
Τις καλημέρες μας
[αναπνοή]

ανεστης είπε...

Η κουβέντα περι γονιδίων μπορεί κάποτε να ήταν χρήσιμη αλλά ο σημερινός πολιτισμός την κάνει τόσο μα τόσο ξεπερασμένη... Δεν μας αφορά.
Και δεν γίνεται ποτέ με αγαθές προθέσεις αφού πάντα έχει αφετηρία μια συγκεκριμένη άποψη για την αλήθεια, το καλό και το κακό.

Καραμούζα είπε...

26-10-7
Ανέστη μας,
τα δόντια σού λείπουν λόγω γονιδίων ή απλώς τά 'βγαλες μόνος σου για να μην δαγκώνεις πια και να μη σε ταράζουν στις μηνύσεις;;;

Αφέντρα μας,
σού αφιερώνω ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ το κάτωθι πόνημά μου:

Γονίδια, υβρίδια, εξασθενή χρωμίδια
μαύρη ζωή μάς κάνουν,
πάνε να μάς ξεκάνουν.

Λιπίδια, σουλφίδια και άλλα ...κατοικίδια
τη ζήση μας "ντρεσσάρουν"
και μάς "μανιπιουλάρουν"(*)

Πρωτόνια, νετρόνια αλλά και ηλεκτρόνια,
αυτά μάς απαρτίζουν
αλλά δεν μάς φοβίζουν.

Φωτόνια, "βαρόνια" αλλά και ποζιτρόνια,
κι αυτά βάζουνε ...χέρι,
σαν τον ...Καρατζαφέρη.

Πολίτες και πολίτισσες, 'λάτε στα συγκαλά σας
μην τό τραβάτε το σκοινί,
νά 'χετε την υγειά σας.

Φιλάκια, φιλάκια, φιλάκια!

(*) χειραγωγούν έπρεπε να γράψω, αλλά δεν έβγαινε η ρίμα, συγχωρείστε με...

Υ.Γ. Πάω για το «βραβείο Σουρή»! Μπείτε στο blog μου και υποστηρίξτε με!

adaeus είπε...

Εγώ ως γνήσιος γονιδιακός ξεροκέφαλος να επιμείνω. Δε νομίζω ότι έχουν κάποια σημασία αυτές οι δήθεν έρευνες, όταν τα συμπεράσματά του αφορούν ασήμαντες και άχρηστες γενικεύσεις. Π.Χ. οι μαύροι πιο έξυπνοι, ή πιο χαζοί ή πιο γρήγοροι... ή οι γυναίκες πιο έξυπνες (λέμε τώρα χιχιχι), ή πιο οργανωτικές...
Κι αν είναι αληθείς τι αξία έχουν?
Καμία...
Ο καθένας μας είναι και μια ξεχωριστή περίπτωση και ως τέτοια πρέπει να αντιμετώπιζεται... Γενικεύσεις με βάση το φύλο, χρώμα, ηλικία, εθνότητα, ρούχα, μαλιά, σκουλαρίκια με αφήνουν παγερά αδιάφορο.
Η αξία των γονιδίων και των dna μας έγκειται στην προσπάθεια της επιστήμης για την καταπολέμηση των ασθενειών και μόνον.

Πως προτιμάτε τους κοιλιακούς σας? Φέτες και ξυρισμένους :) Αμα σε περιλάβω θα σου πω εγώ!!!!!

Akis είπε...

Σχόλιο 1: Σε δημοσίευμα της Καθημερινής λέει ότι ακυρώθηκαν ομιλίες του συγκεκριμένου κυρίου, τον εδιωξαν από το ινστιτουτο που δούλευε και διάφορα άλλα. Μάλλον θα είπε τελικά τα πράγματα όπως ακούστηκε ότι τα είπε οπότε βλακεία μου (μαύρη?) που βιάστηκα να τον υπερασπιστώ.
Σχόλιο 2: Στα περι πολιτισμών έχω τις ενστάσεις μου. Τα περι αρμονίας με την φύση κλπ μου δείχνουν απλά αδυναμία κατανόησης της και αδυναμία στην ανάπτυξη της επιστήμης. Όπως υπήρχαν οι ινδιάνοι της αμερικής (αιώνες πριν τους σφάξουν οι πολιτισμένοι ευρωπαίοι) που δεν άφησαν και κανα μνημίο πολιτισμού πέρα από ιστορίες υπήρχαν και οι Ίνκας με τους Μάγιας , σφαγμένοι και αυτοί, κατα κάποιους και ανθρωποφάγοι(καννίβαλοι), που κάτι έκαναν.
Μεγάλη συζήτηση!
Ζητώ συγνώμη για την βιασύνη μου και τα λέμε.

Akis είπε...

Ένα επιπλέον σχόλιο:
O Watson είναι πλέον 79 ετών. Σε σχέση με το έργο που παρέδωσε όλα αυτά τα χρόνια και το πόσο τελικά βοήθησε την επιστήμη,συναρτήση και της ηλικίας του, πιστεύω πως έχει το δικαίωμα να πει και καμιά βλακεία ή να έχει κάποιες "αντισυμβατικές" απόψεις.
Όπως είχα γράψει σε ένα μικρό ποστ μου (link)
και ο Νέυτωνας είχε ένα κάρο περίεργες απόψεις.
Το βρίσκω άδικο (και όχι για σένα Meniek γιατί δεν το έκανες) να συγκρίνουμε τον Watson με ανθυπανθρώπους όπως ο Καρατζαφέρης.

MenieK είπε...

@jo, ν' αφήσεις τα γονίδια μου ήσυχα, ορίστε μας...

@μετεωρίτης, θα σε μαλώσω... Όλοι από το ίδιο υλικό? τσ τσ τσ... Δλδ, το ίδιο καίγεται ο Εβραίος και ο Έλλην? θα σε καρφώσω στον Λιακόπουλο να δεις εσύ :)

@ritsmas, οπότε ξανακαταλήγουμε στο ποια γονίδια προτιμούμε να διαιωνίσουμε... Του ανιακού? η του (σεξμ)ανιακού?

@Ναπολέων, στο λόγο μου, ποτέ, ποτέ, ποτέ...

@habilis, μην το ματιάζεις το όνειρο, βρε παιδί μου...

@οικολογούντες, όταν θα φτάσει η στιγμή του γενετικά προβλέψιμου, θα είναι και η ώρα να αποχωρούμε απ' αυτή τη γη :( Καλώς ήρθες κι ευχαριστώ :)

@ανέστη, κι εγώ δεν πιστεύω ότι μας αφορά, τι είναι τότε αυτό που την κ κάνει κάθε τόσο να αναδύεται από το πουθενά?

@καραμούζα, ξέρεις ότι έχεις την αμέριστη συμπαράστασή μου, ευχαριστώ για την (ωραιότατη) αφιέρωση

@adaeus, φυσικά είμαστε ανώτερες... Εξ' άλλου τί ειναι το αρσενικό? Μια χρωμοσωμική ανωμαλία... μια ουρίτσα από ένα Χ κόπηκε και έγινε Υ ευελπιστώ ότι κάποια στιγμή θα εκλείψει ΧΕΧΕΧΕ

@akis, αυτό για τους πολιτισμούς, όντως, θα το ξανασυζητήσουμε (ένα από τα ωραιότερα έργα τέχνης, που έχω δει, είναι στο βρετανικό μουσείο ένα τεράστιο τοτέμ ινδιάνων του Καναδά - ξεχνάω τη φυλή - που αρχίζει στο ισόγειο και φτάνει ως τον τελευταίο όροφο και απεικονίζει τη δημιουργία του κόσμου - απίστευτη ομορφία και τεχνική, συναίσθημα, φαντασία, τα πάντα...), όσο για την ακύρωση των ομιλιών, το έγραψα και παραπάνω, τη θεωρώ φασιστικότερη και από τις δηλώσεις του ανιακού (που λέει και η ritsmas) παππού Watson...

καλή εβδομάδα σε όλες, μόλις γύρισα από ένα μουντό, αλλά πανέμορφο και φθινοπωρινό ΣΚ στην Αχαΐα :):):). Νομίζω ότι γκρινιάζουμε ότι χάθηκε το φθινόπωρο μόνο και μόνο επειδή ζούμε σε πόλη. Τα χρώματα του φθινοπώρου, υπάρχουν ακόμα, εμείς τα χάνουμε σ' αυτά τα τσιμεντένια αστικά περιβάλλοντα που επιλέξαμε να ζούμε :(

Μετεωρίτης είπε...

αγαπητή μου meniek,επέστρεψα με τον φόβο του Λιακόπουλου!!

Τώρα που το σκέφτομαι, όντως, είναι δυνατόν να είμαι φτιαγμένη εγώ για παράδειγμα με τα ίδια υλικά που έχει φτιαχτεί ο επιστήμων Λιακόπουλος;
...όχι βέβαια!!

Με έβαλες σε φρικτές και ΥΠΟΧΘΟΝΙΕΣ σκέψεις. Και άντε, όπως λέει και ο ΑΚΙΣ, ο παππούλης επιστήμων δικαιούται να πει και καμια μπαρούφα, ο Λιακόπουλος όμως;!!

MenieK είπε...

καλώς τη @μετεωρίτη, κούκλα η Σαλονίκη?

Μετεωρίτης είπε...

καλημέρα meniek,
κούκλα η Σαλονίκη, άκριβώς έτσι. Βροχερή, όπως μου αρέσει και γεμάτη ζωή! Πολιτιστική ζωή και όχι μόνο...

Και μιας και μιλάμε για... γονίδιο.
Λες να "το έχουν μέσα τους" το γονίδιο του φωνακλά σαματατζή;
Γιατί είναι ΟΛΟΙ βροντόφωνοι;!

Ανώνυμος είπε...

Ξανά καλήμερα!!! :))
Μετεωρίτη...Το 'χουν, το 'χουν!!! Το γονίδιο λέω ντε!! Όλοι οι Βορειοελλαδίτες!!! Για ρώτα τη meniek να σου πει και για τους Καβαλιώτες!!!

:))

Μετεωρίτης είπε...

ΜΕΝΙΕΚ
Η φίλη μας η jo με "έδωσε" στεγνά!
Ναι, γεννήθηκε η μαμά στην Καβάλα.
Παρόλο που 3 χρόνων έμενε πια Αθήνα... εξακολουθεί να είναι βροντόφωνη.

JO,
κάτι μου λέει ότι της MENIEK της έχεις πάρει τα αυτιά!!

Akis είπε...

Καβάλα!!! Χμμμ.
Η πανέμορφη πόλη που μεγάλωσα αλλα αποφεύγω πεισματικά.
Σαν τον διάολο στο λιβάνι.
Αντιφατικό δεν είναι;

MenieK είπε...

Το blog δέχεται επίθεση από Καβαλιώτες ή μου φαίνεται? Για να οργανωθώ και να επιχειρήσω την ανακατάληψη εις το όνομα των απανταχού Αθηναίων...
καλημερούδια παιδιά :)

Ν.Α. Λάμπης είπε...

Και τώρα τί;

Τώρα είν' η ώρα να ακουστεί και τό εξής: Σίγουρα στα γονίδια οφείλεται και η εξυπνάδα (παντός ρατσιστή! Είναι πάντοτε εξυπνότερος από τους «άλλους») και η βλακεία παντός που θεωρεί ότι πρέπει να φοβάται το διαφορετικό. Κι αφού τό φοβάται κάνει κάθετί για να τό υποτιμήσει. Και γίνεται δυστυχής φυσικά.

Κακό πράμμα ο φόβος. Ή, καλλίτερα, δεν είναι απαραίτητα ο ίδιος, αυτός καθαυτός, κακός αλλά είναι γενεσιουργός πάραπολλών κακών. Ως και ΟΛΩΝ των κακών θα τολμούσα να πω... ενθυμούμενος και την αλυσσιδωτή αντίδραση.

Καλό μας κουράγιο.

Θυμήσου πως με λένε… είπε...

Ο watson είναι ένας πολύ μεγάλος επιστήμονας. Στην ανακάλυψη της μορφής του DNA στηρίζονται τα φάρμακα για τους ιούς πχ. HIV, η γονιδιακή θεραπεία, διάφορες έρευνες που γίνονται με διαγονιδιακά ζώα, η PCR τεχνική, η κλωνοποίηση (σε κάθε της μορφή)κλπ.

Μερικά από τα σχόλια που διάβασα έχουν τρομερές ανακρίβειες και πασαλείμματα...δεν μπαίνω καν στο κόπο να εξηγήσω γιατί πρέπει να ξεκινήσω με την αλφάβητο της γενετικής.

MenieK είπε...

νεαρή μου πώς σε λένε, εγώ θα μπω στον κόπο να σου εξηγήσω, ξεκινώντας από την αλφαβήτα της κριτικής. θα έπρεπε, λοιπόν, να ξέρεις (ίσως από την ηλικιωμένη γιαγιά σου, ή τον ηλικιωμένο παππού σου) ότι ο λαός μας (με τη συσωρευμένη σοφία χιλιετηρίδων πολιτισμού εγγεγραμμένη στο γονίδιό του) λέει ότι "τα στερνά τιμούν τα πρώτα" (και αντιπαρέρχομαι ότι του συγκεκριμένου, στηρίζονται σε αντιγραφή εργασίας άλλης επιστήμονος άρα ΔΕΝ είναι και ΤΟΣΟ λαμπρά). Αρα το ζήτημα ΔΕΝ έχει να κάνει με την επάρκεια των γράφοντων γύρω από ζητήματα επιστήμης (την οποία βλέπω στο προφίλ σου ότι γενικώς ως έτερος αναγενησιακός hommo ή μάλλον femina universalis διακονείς). Έχει να κάνει με την πολύ άτυχη στιγμή ενός (ας παραδεχτούμε μεγάλου) επιστήμονα ο οποίος ορμώμενος από μια (για όλους αυτούς τους λόγους που αναφέρεις και που είμαι βέβαιη ότι είναι ακριβείς) σπουδαία (αλλά ακόμα ανολοκλήρωτη και ανερμήνευτη, απ' όσο ξέρω) ανακάλυψη, υποστήριξε μια εντελώς απαράδεκτη (και, σύμφωνα με άλλους εξ' ίσου σημαντικούς επιστήμονες, αστήρικτη) ρατσιστική άποψη, την οποία έσπευσε να αναιρέσει, όταν διαπίστωσε τον σάλο που ξεσήκωσε, πράγμα που σημαίνει ότι μάλλον δεν μπορούσε να την υποστηρίξει επιστημονικά (αλλιώς είναι ΚΑΙ μικρόψυχος, αφού ο φόβος των επιπτώσεων τον κάνουν να μην έχει το θάρρος της γνώμης του...)
Στο δικό μου λοιπόν βιογραφικό λεξικό, η δήλωση του σεβάσμιου (ως και υπερώριμου) επιστήμονος, ήρθε ως (κακό) στερνό, να (υπό)τιμήσει , (βλέπε ακυρώσει), τα (ας υποθέσουμε λαμπρά) πρώτα...
Συμπεραίνω από το ποστ για τις σημαντικότερες στιγμές σου στο blog σου ότι είσαι φοιτήτρια, οπότε σου εύχομαι καλές σπουδές αλλά προπαντώς μια απροκατάληπτη αυριανη καριέρα :)

Akis είπε...

Meniek:
Κάθε φορά που διαβάζω ποστ σου ή απάντηση σε σχόλιο, ριγώ από συγκίνηση γιατί νομίζω ότι διαβάζω κάτι πολύ σπουδαίο. Τέτοια πρόζα, σχόλια μέσα σε παρενθέσεις, ολοκληρωμένη άποψη και καθόλου μα καθόλου μομφή.
Πραγματικά το διασκεδάζω.
Παρόλ' αυτά κάποια από τα σχόλια έχουν όντως φοβερές ανακρίβιες. Ας ξεκινήσει το λεξικό της βιολογίας, να μάθουμε και κάτι παραπάνω.
Καλή συνέχεια.

MenieK είπε...

@akis, κόφτο δούλεμα, άντε να αναρτήσεις κάνενα ποστ, γιατί βαρέθηκα να μπαίνω και να βλέπω τους εξωγήινοι και τις αποδείξεις τους, και σου υπόσχομαι οταν αρχίσει το λεξικό, στο λήμα φαρμακομύτα να βάλω τη φάτσα μου :))))

Akis είπε...

A!! Ξέχασα να σου πω ότι το blog μου μάλλον πέθανε. Θα το θεωρήσω ως το πρώτο θύμα της μόδας να μπερδεύεις την λογοδιάρροια με την συγγραφη. Αν αποφασίσω να το ξαναρχίσω θα μετατραπεί σε θεματικό. Θέμα θα δούμε.
Κρίμα για τους εξωγήινους και τις αποδείξεις τους. Δεν θα μάθει κανείς . η αλήθεια είναι όντως OUT THERE.....

Akis είπε...

Τώρα που το σκέφτομαι είναι το δεύτερο θύμα. Αν θυμάμαι καλά κάπου υπήρχε και μια εφημερίδα των blogger. Νομίζω ότι δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι της πριν σταματήσει να υπάρχει.
Χωρίς καθόλου κακία λοιπόν.
Πάντως το blog σου μ' αρέσει. Θα συνεχίσω να το διαβάζω και φυσικα να σου πηγαίνω κόντρα κατα το δοκούν :)) Ελπίζω να μην με παρεξηγείς.
Αν θα ξαναγράψω θα είσαι η πρώτη που θα το μάθει (οπότε νομίζω πως πλέον μπορείς να κοιμηθείς ήσυχη)