"H ομορφιά του παρελθόντος είναι το αποτέλεσμα, όχι ο λόγος της νοσταλγίας"
Μ. Foucault

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2007

Η ώρα της ψήφου...



Ψηφοφόρος, σε απεγνωσμένη αναζήτηση του νόηματος της ψήφου του...

18 σχόλια:

Φωτούλα Τζιώντζου είπε...

Εμένα σε εθελοντή δασοπυροσβέστη μου φέρνει, εν αναμονή ενός καναντέρ που ίσως έλθει ίσως δεν έλθει, που δεν θα έλθει....
Καλό σας βράδυ

Ατρεύς είπε...

Πολύ λάθος αγαπητή μου (γιαυτό καλά κάνεις και προτάσσεις το «Αναρωτήθηκε η...»), δεν είναι ψηφοφόρος που αναζητά απεγνωσμένα το νόημα της ψήφου.

Μια γάτα στα κεραμίδια είναι!
Ένας πολιτικός μας "γάτα" σε απεγνωσμένη αναζήτηση ψηφοφόρων.

Να δείτε που η αποχή θα είναι σαφώς μεγαλύτερη στις 16/9 από ότι σε προηγούμενες εκλογές. Όντως θα ψάχνουν ψηφοφόρους...

ΑΤΡΕΥΣ

ΤΑΣΟΣ είπε...

H πολιτική της "απολιτικής", η αποχή, ο ευτελισμός της πολιτικής, ο "εκφυλισμός" των συνδικαλιστικών οργανώσεων μάλλον έβλαψε τους εργαζόμενους και όχι μόνο.

Emilly είπε...

Ναι, ναι! Δεν είναι ακριβώς ψηφοφόρος. Είμαι εγώ!
Που μου άρεσε τόσο η "φρασούλα" που σκάρωσες, που δεν βρίσκω λόγια αλλά και το λόγο να πω ο,τιδήποτε, και που ανέβηκα εδώ μήπως και μου κατεβεί καμιά ιδέα, ή μήπως και με σπλαχνιστεί κανείς...
;)
:)

Ναπoλέων είπε...

@ MenieK

Άμεσο, εύστοχο, χαριτωμένο

@ ΑΤΡΕΥΣ

Ίσως όχι πολύ μεγάλη αποχή, λόγω πόλωσης: Οι μεν δεν πρόλαβαν να χορτάσουν τους λωτούς της εξουσίας, οι δε αδημονούν να ξαναπάρουν την κουτάλα...

@ ΤΑΣΣΟΣ

Διαφωνώ ριζικά ως πρός το, δήθεν κατ' εμέ, απολίτικο της αποχής.
Εδώ κι αλλού είναι (αν όχι για όλους, τουλάχιστον για πολλούς) καθαρά πολιτική στάση, από τη στιγμή που δεν δίνεται στον πολίτη η επιλογή του ΛΕΥΚΟΥ (του λευκού με ισχύ όμως, όχι όπως τώρα...) για να απορρίψει την ΙΔΙΑ την, μεθοδευμένη και περιχαρακωμένη, ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ επιλογής (εκλογής) αντιπροσώπων στη Βουλή ή άλλους χώρους (συνδικάτα, κόμματα...) είτε αποφάσεων σε «Σώματα», Γεν. Συνελεύσεις κλπ.
Έχω αρθρογραφήσει εκτενώς πάνω σ' αυτά τα θέματα και πέρσυ (απόφαση Εκλογοδικείου υπέρ Φουντουκίδου) και πρόπερσυ και παλιότερα. Αν θέλετε πείτε μου τη διεύθυνσή σας στο e-mail : nap.pap@tee.gr να σάς τα ταχυδρομήσω (είναι κάμποσες σελίδες...)

αγάπη - αφοπλισμός - ειρήνη
Ναπολέων

Ναπoλέων είπε...

@ MenieK

Δεν ξέχασα το παιχνίδι, αλλά η όποια «πάσσα» μου αναβάλλεται λόγω εκλογών.

Χωρίς να έχω προσωπική ή άλλη άμεση εμπλοκή, έχω να γράψω κάμποσα άρθρα, όπως π.χ. για τις «ισχυρές» μονοκομματικές κυβερνήσεις, κ.ά.

Αν σάς ενδιαφέρουν τέτοια θέματα, θα τα βρείτε στο "φερώνυμο" blog μου, στον filomantis.gr και στο περιοδικό «αντί».

ξανααγάπη - ξανααφοπλισμός - ξαναειρήνη
Ναπολέων

ΤΑΣΟΣ είπε...

Ναπολέων

Θυμίζω την αποχή
- απο τις εκλογές του 1946 και την τραγωδία που ακολούθησε
- την αποχή του αμερικάνου πολίτη (δεν ψηφίζει ούτε το 40%) και ότι αυτό συνεπάγεται για τη συμμετοχή του πολίτη στην αποτροπή των εγληματικών - γενοκτόνων πολέμων τουλάχιστον.
- την αποχή στις φοιτητικές εκλογές

Πολιτικη πράξη είναι η συμμετοχή στις εκλογές. Μπορεί όμως με μια άλλη λογική ( που θα πρέπει να αλλάξει) να είναι και η αποχή.

habilis είπε...

Μπα δεν νομιζω.Τον βλεπω σιγουρο και αποφασισμενο...

Ναπoλέων είπε...

19.8.07

@ ΤΑΣΣΟΣ

Καθόλου δεν διαφωνώ ως προς τις ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ της αποχής του 1946, ούτε για τα αποτελέσματα που έχει η αδιαφορία (που μεταφράζεται σε αποχή) των πολιτών των λεγόμενων "δυτικών" δημοκρατιών και κυρίως των ΗΠΑ.

Όμως πολιτική πράξη ΚΑΙ σφάλμα τραγικό ήταν η του 1946, πολιτική είναι και η αδιαφορία, καλλιεργημένη έντεχνα από τους ΙΔΙΟΥΣ τους πολιτικούς (κι ας κάνουν ότι "κλαίνε"...) γιατί μένουν «μόνοι» κι απερίσπαστοι στη νομή της εξουσίας.

Προσωπικά και επειδή έχω ασχοληθεί εντατικά, θεωρητικά και πραχτικά, με τις ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ μέσω των οποίων η λαϊκή βούληση μπορεί (και πρέπει) να μετατραπεί σε πράξη, θεωρώ ότι το να δοθεί στό ΛΕΥΚΟ η σημασία και το κύρος που τού αξίζει είναι ένα από τα σοβαρότερα εργαλεία για να εκπαιδευτούν οι πολίτες στην άσκηση των δικαιωμάτων τους αλλά και για να χαλιναγωγηθούν οι ποικίλοι «Επαγγελματίες της Διαδικασίας», όπως ονομάζω συλλήβδην πολιτικούς, συνδικαλιστές κλπ.

Πολύ βαρύναμε όμως το χαριτωμένο "post" της MenieK...
Καλό βόλι, όπως έγραψε κι η ίδια...
Ναπολέων

ΤΑΣΟΣ είπε...

Ναπολέων
ok

Me την παρατήρηση

"Η πολιτική τείνει να γίνεται περισσότερο επάγγελμα ορισμένων και όχι μέριμνα όλων μας"

Δημήτρης Τεγόπουλος είπε...

Κυρία Meniek θερμά συγχαρητήρια. Συνδέσατε και συνδυάσατε θαυμάσια ένα αξιοπερίεργο γεγονός, την παρουσία ενός σκύλου στη στέγη (εκεί όπου υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να βρίσκεται - αν μη τι άλλο - γάτα), με ένα επίσης αξιοπερίεργο γεγονός, την παρουσία του πολίτη στις κάλπες, εκεί που λογικά θα έπρεπε να βρίσκεται σκύλος (που γαβγίζει αλλά δεν δαγκώνει)...

Ναπoλέων είπε...

19-8-07

@ ΤΑΣΟΣ
Όχι μόνον δεν διαφωνώ αλλά ...επαυξάνω: Είναι μόνιμος στόχος (και τον έχουν δυστυχώς πετύχει σε μεγάλο βαθμό) των πολιτικών. Μιά πρόχειρη απόδειξη: Οι πολλοί (αναλογικά με τον ελληνικό πληθυσμό) κατιόντες πολιτικών που ...κληρονομούν τη δουλειά ( συγγνώμην το ...λειτούργημα) του μπαμπά, του θείου, του αδερφού, του συζύγου... Πάνω από 40 είναι, όπως γράφηκε, στις μέρες μας...

@ Δημ. Τεγ.
Οι σκύλοι κάποιες φορές δάγκωσαν κι όλας!
Ακόμα και τα «σκυλάκια του καναπέ» έχουν δείξει κάποιες φορές τα δόντια τους. Π.χ. με τις ...σκούπες και τα ωράρια Παπαθεμελή, ως υπουργού Δημόσιας Αταξίας, που εφάρμοζε, πιστός στην πίστη του...
Και πρόσφατα στα άρθρα 24 και 16...

αγάπη - αφοπλισμός - ειρήνη
Ναπολέων

Ανώνυμος είπε...

Για αρχή την καλημέρα μου :)
Εγώ θα είμαι λίγο εκτός του κλίματος σας.... Αλλά δεν σας καταλαβαίνω, θεωρείτε στ’ αλήθεια πως η ψήφος δεν έχει κανένα νόημα;;;;;
Φίλη μου και εσύ;;;;

MenieK είπε...

νερίνα@ κανανταίρ? ποια κανανταίρ?

ατρευ@ η κυνικότητα σου (ασορτί με τη φωτό) άλλη μια επιβεβαίωση του ονόματός σου

τάσο@ κατόρθωσες το ακατόρθωτο: ο Ναπολέων σε κάποιο σημείο του διαλόγου, παρέλειψε το αγάπη ειρήνη αφοπλισμός

Ναπολέων@ και μόνο για το πολεμοχαρές της υπογραφής άξιζε τον κόπο το ποστάκι, όσο για το παιχνίδι θα περιμένω όσο χρειαστεί. Είμαι σίγουρη ότι θ' αξίζει τον κόπο :)

Ναπολέων@ και τάσο@ (από κοινού) σας ευχαριστώ γιατί ο διάλογός σας ζωντάνεψε το ημιθανές λόγω θερινής ραστώνης (και όχι μόνο) blog μου.

emily@ δεν τίθεται θέμα συμπόνοιας... Παιχνίδι είναι. Όποτε και να αποκρούσεις την πάσα θα σε περιμένουμε και δε θα θεωρηθεις εκπρόσθεμη.

Δ.Τεγόπουλε@ η επισημότητα της προσφώνησης με αναγκάζει να αναφωνήσω: ΓΟΥΒ!

Τζο@ πουλάκι μου, ρωτάνε ποτέ μια αποδομίστρια για την ύπαρξη νοήματος? Είναι σα να βάζεις μπροστά ένα μοτέρ που δεν ξέρεις να σταματήσεις :)

MenieK είπε...

habilis@ τώρα που το λες...

Ναπoλέων είπε...

21.8.07
MenieK,
Έ! δεν πήγαινε μετά το ...πολεμοχαρές «καλό βόλι» το δικό σου, που ανάφερα, να βάλω και το ειρηνευτικό δικό μου. Θα ξύνιζε η σούπα.
Α-Α-Ε
Ν.

Klearchos είπε...

Αναρωτιέται το νόημα της ψήφου του, αλλά πάει και ψηφίζει "δαγκωτό"...

MenieK είπε...

klearche@ πολύ καλό το δαγκωτό :)