"H ομορφιά του παρελθόντος είναι το αποτέλεσμα, όχι ο λόγος της νοσταλγίας"
Μ. Foucault

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

...μεγάλη ομάδα...

Όπως λοιπόν προείπαμε, έχει έρθει η ώρα να εντείνετε την επίθεση, άρα έχει έρθει η ώρα για το σχόλιον νούμερον τέσσερα που, φυσικά, θα αφορά στη διαιτησία και το οποίον πρέπει να ξεστομισθεί ακριβώς τη στιγμή που ο καλός σας ξεφυσά για κάποιο από τα σφυρίγματα και πριν προφτάσει να εκφέρει γνώμη:
-Ρε, το μαλάκα... Είναι δυνατό να μην έχει προσωπική άποψη για τη φάση? Να ξέρεις αυτός έχει εντολή από τη ΦΙΦΑ να την πετσοκόψει την (εδώ μπαίνει η ομάδα που υποστηρίζει ο καλός σας)...
Πρέπει ήδη να έχουν κλονιστεί όλες οι βεβαιότητες του καλού σας. Μέχρι, δε, τώρα πρέπει να έχετε αρχίσει να ξαποστέλνετε τους παρείσακτους ή τουλάχιστον να τους έχετε κάνει να ορκίζονται ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναπατήσουν το πόδι τους στο σπίτι σας όταν παίζει ποδόσφαιρο, αλλά μη χαλαρώνετε, συμπληρώστε τη φράση σας δήθεν με στωικότητα:
-Μου φαίνεται επανάληψη του τελικού του 1966 Γερμανίας Αγγλίας θα δούμε σήμερα...
Τα θύματα εκατέρωθεν του καναπέως είναι σε κακή κατάσταση, αλλά δεν θέλω αηδίες και υποχωρήσεις τώρα.... ΔΕΝ είναι, τώρα, ώρα ούτε για λιποψυχίες ούτε για μεγαλοψυχίες....Σ' αυτό τον πόλεμο (των φύλων και των φίλων) ΔΕΝ παίρνουμε αιχμαλώτους... Στόχος μας είναι μόνο η ολοκληρωτική επικράτηση και γι αυτό καταφεύγουμε στο βαρύ οπλισμό της φράσης νούμερον πέντε στόχος της οποίας θα είναι ο προπονητής, τον οποίο, επ' ουδενί δεν πρέπει να αφήσουμε στο απυρόβλητο Η φράση μπορεί να ειπωθεί οποτεδήποτε μέσα στον αγώνα, αλλά αποκτά άλλη βαρύτητα μετά από αλλαγή (ξέρετε, μόλις δείτε έναν κυριούλη που στην πλάτη του γράφει FIFA, να κρατά κάπου στη μέση του γηπέδου, μπροστά σε μια άσπρη γραμμούλα μια φωτεινή ταμπελίτσα με ένα κόκκινο και ένα πράσινο νουμεράκι? Μόλις δείτε κάποιον ποδοσφαιριστούλη της ομάδας του καλού σας να τρέχει, προς την λευκή γραμμούλα και κάποιον να χοροπηδά ακριβώς πίσω από την λευκή γραμμούλα? μόλις χτυπήσουν τα χεράκια τους και αλλάξουν μεριά στη γραμμούλα? Ε, τότε!):
-Εντάξει, τώρα πείτε μου! είναι Μπάγεβιτς το άτομο ή δεν είναι?
Ο Μπάγεβιτς, είναι η μόνη ποδοσφαιρική περσόνα στην Ελλάδα, που κατορθώνει να δημιουργεί την απόλυτη σύμπνοια καθώς σύσσωμοι οι φίλαθλοι, οι φανατικοί, οι ποδοσφαιροειδήμονες και οι ποδοσφαιροπαράγοντες, ανεξαρτήτως οπαδικής τοποθετήσεως, τον αντιπαθούν και τον απορρίπουν (Πώς είναι ο Μητσοτάκης στην πολιτική? Ε, αυτό!) και ας έχει καταφέρει πολύ καλύτερα αποτελέσματα, από πολλούς ομοτέχνους του. Με την αναφορά του ονόματός του, ο καλός σας, αφού ελέγξει αν είστε καλωδιωμένη και παίρνετε απο κάποιον γραμμή, περνά σε φάση αναστοχασμού του συνόλου της σχέσης σας και των συμπεριφορών του αναρωτώμενος πότε ακριβώς σας έκανε τόσο κακό και τον εκδικείσθε τόσο σκληρά. Τα, δε, ρεμάλια έχουν βεβαιωθεί ότι είστε δασκαλεμένες από τον καλόν σας, γιατί, για κάποιον άγνωστο σ' αυτούς λόγο, τους έχει βαρεθεί, έχουν αποφασίσει ότι είναι εντελώς παρείσακτοι και εδώ είναι η ώρα για να τα αποτελειώσετε με τη συνέχεια της φράσης:
- Μιλάμε, δεν έχει καθόλου αντιίληψη του γηπέδου... Εντελώς ανίκανος να αντιδράσει με μια σωστή αλλαγή παίκτη και παιχνιδιού....
Εντάξει, έχετε επικρατήσει ολοκληρωτικά. Είναι η ώρα για να τους αφήσετε μια ανάσα. Έτσι κι αλλιώς σας είναι άχρηστος με εγκεφαλικό και ημιπληγία και πραγματικά σκεφτείτε τι σας περιμένει αν τα ρεμάλια εξαφανιστούν εξ ολοκλήρου από τη ζωή σας(του). Πάρτε λοιπόν την πιο γλυκιά σας φωνή και μόλις ο σχολιαστή πει τη μαγική φράση "νομίζω ότι σφύριξε άουτ, όχι? οφσάιντ έχει σφυρίξει? Τι έγινε τώρα? γιατί βγάζει την κίτρινη κάρτα???" (ή περίπου έτσι, αλλά πάντως σίγουρα αλλάζοντας άποψη για το τι βλέπετε κι εσείς κι αυτός κανα δυο φορές) χαρίστε του τη χαρά της καταδίκης του σχολιαστή με την ατάκα νούμερο έξι:
-Ήθελα να ΄ξερα αυτό είναι περιγραφή? Η ντρίμπλα, η κεφαλιά, η πάσα και το φάουλ? Ή νομίζει ότι είναι στο ραδιόφωνο ή νομίζει ότι είμαστε τυφλοί...
Αυτή η απόρριψη της ειδημοσύνης του σχολιαστή γίνεται πάντα δεκτή με θετικά συναισθήματα αφού δεν υπάρχει περίπτωση ο καλός σας (ομού μετά των φίλων του) να μην πιστεύει ότι μπορεί να σχολιάσει/περιγράψει/αποτυπώσει καλύτερα τον αγώνα. Κι επειδή είναι πάντα έτοιμος να διορθώσει τον καλό τηλεπαρουσιαστοποδοσφαιροσχολιαστή ζει τη μοναδική στιγμή που η παρουσία σας δεν του είναι και τόσο απεχθής και αυτό το συναίσθημα θα το επιτείνετε συμπληρώνοντας ψιλομουτρωμένα:
- Όσο σκέφτομαι πόσα χρήματα παίρνει αυτός ο μαλάκας ο (εδώ το όνομα είναι προαιρετικό, καθώς προϋποθέτει να το έχετε συγκρατήσει στην αρχή του παιχνιδιου, αλλιώς θα εκτεθείτε και θα χαλάσετε το κλίμα υπέρ σας) που περιγράφει και δεν αναγνωρίζει τους παίκτες, που εσύ μωρό μου (αν είστε στις πολύ καλές σας προσθέστε και οι φίλοι σου) ξέρεις/ετε απ' έξω τρελλαίνομαι....
Κι εκεί, που του έχετε απονείμει τα εύσημα του γνώστη θα τον βρείτε τελείως απροετοίμαστο όταν ρίξετε τη χαριστική βολή με την plus one προτροπή:
-Τελικά, δεν αξίζει να παρακολουθείς αγώνα στην τηλεόραση μ' αυτούς τους γελοίους που περιγράφουν. Του χρόνου να πάρουμε διαρκείας στο Καραϊσκάκη. Έχω μια φίλη που και φέτος είχε και μάλιστα στα VIP.



'Αντε, κορίτσια, να ζήσουμε να τον θυμόμαστε και καλό τελικό.....


6 σχόλια:

MenieK είπε...

...Εσένα
διάλεξε η νίκη μες στους όμοιούς σου, τον ύμνο τούτο
για να κινήσεις, τον πολύτροπο, που εγκωμιάζει εσένα
και τη μεγάλη ομάδα σου.
Ευτυχισμένος
ο Πειραιάς, που έχει φορτώσει τόσες
απ' τις ελπίδες του πάνω σε τέτοια αγόρια!
(Α. Δικταίος Επίνικος 1959)

MenieK είπε...

@νατασσάκιον, πάρε κι ένα για τον Υφαντή του ΘΡΥΛΟΥ, λέμε ;-)

νατασσΆκι είπε...

Καλή είσαι, που με έβαλες να γουγλίζω μεσημεριάτικα (όόόόόόχι, δε ρώτησα τα αρσενικά της οικογένειας και του γραφείου, να με πιάσουν και να ψάχνουν τι διαβάζω! :-P), κι έπεσα πάνω σε παριζάκια μέχρι να βρω τι είναι τούτο :)))
(ε ναι, τον Αρδίζογλου τον ήξερα!)

Για δες, που εμπνέουν και ποιητές -για τον Κηπουρό έχουν γράψει τπτ?

υγ. Αργείς, αλλά "γράφεις" :)

υγ2 Η φωτό στο τέλος Αργεντινή-Βραζιλία, είναι λες του τελικού;
(χμμμ...)

υγ3 Εγώ σε VIP κερκίδα στο Τηγάνι, ΔΕΝ πάω!!!
:-PPPP

Φιλιά, Καλό Μήνα!

MenieK είπε...

τελικά, καθόλου δεν θα μοιάζει ο τελικός με τη φωτό μου
Και όπως αντιλαμβάνεσθε, οι τρεις από τις τέσσερις ομάδες που είναι στα ημιτελικά παίζουν το ποδόσφαιρο που εγώ θεωρώ ποδόσφαιρο
Υ.Γ. Πάω να παρηγορήσω τον καλό μου....

Nikos Goudanakis είπε...

Φιλενάδα, έχω οργιάσει από χτες. Κατ' αρχήν πρέπει να πω, ότι αυτοί οι ανόητοι στην Τηλεόραση πρέπει να πληρώσουν πρόστιμο για τις μαλακίες που λένε στον αέρα, έλεος, ο Τσιάρτας να λέει πως ο διαιτητής έχει εντολή από την FIFA για να σφυρίζει Γερμανία, μα καλά, γιατί όλοι εργάζονται προκειμένου να θεριέψει ο ήδη υπάρχων ανθελληνισμός μου; Καλά να περάσεις, καλό τελικό, χωρίς Λατίνους.

MenieK είπε...

@νίκο, πώς ακριβώς σφυρίζεται η Γερμανία? όπως σφυρίζεται η ισπανική συμφωνία του Λαλό?