"H ομορφιά του παρελθόντος είναι το αποτέλεσμα, όχι ο λόγος της νοσταλγίας"
Μ. Foucault

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

... το κορμί σου...

Αρκετά! Πόσο Greys anatomy, πια ν’ αντέξω η γυναίκα, χωρίς να διαμαρτυρηθώ? Πόσο E.R. να φάω στο κεφάλι και να μην αγαναχτήσω? Πόσο Nip/Tuck να ανεχτώ χωρίς ν’ αρρωστήσω? Πόσο Extreme Make Over να λουστώ, χωρίς να με πιάσει απελπισία? Πόσα Next Top Models να ποδοπατήσουν την ΤουΒούλα μου πριν βγάλω κάλους στο μυαλό? Πόση αγένεια του m.d.House πρέπει να θεωρήσω ως ιδιομορφία πριν αρχίσω να συχτηρίζω γενικώς και ειδικότερα??????? Πόσες υγειινιτζούδες και διατροφιτζήδες θα παρελάσουν από πρωινάδικα και μεσημεριανάδικα πριν αναφωνήσω:

Φτάνει, enough, assez, basta, bastantes (και θα το έγραφα και γερμανικά αν το ήξερα!!!).... ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ!!!!

Είμαστε απροστάτευτοι αδέρφια από όλες αυτές τις απεικονίσεις σώματος που ξεπηδούν από σήριαλ, ριάλιτι και ψευτοενημερωτικοεκπομπές,: Το απειλούμενο σώμα, το μεταβαλλόμενο σώμα, το πάσχον σώμα, το γηράσκον σώμα, το ακρωτηριαζόμενο σώμα, το θνήσκον σώμα. Κι ανάμεσα, διαφημίσεις με σώματα που καταναλώνουν ακατάσχετα προϊόντα άσκησης, αισθητικής και δίαιτας.

Εμείς γινόμαστε τα σώματά μας και τα σώματά μας γίνονται το project μας.

Άπειρα σώματα, καθοδηγημένα από σεναριογράφους ιατρικών σειρών, σκηνοθέτες ριαλιτοπαίχνιδων πλαστικής ανακατασκευής και αρχισυντάκτες κοινωνικοσκουπιδοεκπομπών, πλημμυρίζουν τις οθόνες του μυαλού μας με στόχο την ανάδειξη του βασιλιά. Σώματα που απειλούνται, γυμνώνονται και αναπλάθονται, ανακηρύσσουν, υπόρρητα, το απισχνασμένο, νεαρό και σεξουαλικό σώμα στο απόλυτο σύμβολο επιτυχίας και προσωπικής ολοκλήρωσης ανάγοντας, συνεκδοχικά, όλους εμάς (που δεν το κατέχουμε) σε αδύνατους κρίκους ενός συστήματος, όπου είτε πρέπει να ρυθμιζόμαστε ώστε να χωράμε στο size zero είτε να αποδεχτούμε αδιαμαρτύρητα την απόρριψή μας.

Από όλους τους πόρους του μηντιακού συστήματος αναβλύζει η ιδεολογία του σώματος /μηχανή, του σώματος/προϊόν, το οποίο αφ’ ενός ρυθμίζεται, φροντίζεται και αναδομείται εξωτερικά μέσα από δίαιτες γυμναστήρια, ενδύσεις και πλαστικές, αφ’ ετέρου αποκαθίσταται, βελτιώνεται, συμπληρώνεται, εσωτερικά μέσω ιατρικών επεμβάσεων, μεταμοσχεύσεων και in vitro γονιμοποιήσεων ενώ τέλος ανακυκλώνεται για το καλό του ανθρώπινου είδους.

Munch: towards the light

Σ’ ένα περιβάλλον όπου οι μηντιοκατασκευές φροντίζουν να μας υπενθυμίζουν ότι είναι γεμάτο από τις απειλές του ατυχήματος, των γηρατειών, της σεξουαλικής παρακμής της ασθένειας και του θανάτου, σ’ ένα περιβάλλον διαρκών μεταβολών εργασίας, κατοικίας, κοινωνικής τάξης, οικογενειακών συνθηκών, το σώμα μας ανάγεται στη μόνη σταθερή εγγραφή της ταυτότητάς μας. Ταυτιζόμαστε αρνητικά ή θετικά με το σώμα μας, ενώ όλη αυτή η εικονογράφηση διατηρεί το άγχη και τους φόβους μας, ότι το σώμα μας θα μας εγκαταλείψει αν σταματήσουμε να το ελέγχουμε (πόσο να ακούσει κανείς ότι οι προληπτικές εξετάσεις βοηθούν στην έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία θανατηφόρων ασθενειών, χωρίς να τρέξει να κάνει τη μαστογραφία του) και να το ρυθμίζουμε αδιάλειπτα (ποιος άλλος να σου διαβεβαίωσει ότι η σωστή διατροφή προστατεύει από διαβήτη και υπέρταση, ότι η τακτική άσκηση προστατεύει από καρδιαγγειακές παθήσεις, πριν αρχίσει να τρέχεις με τις ώρες πάνω σε έναν διάδρομο που δεν οδηγεί πουθενά?), αν δεν επιτρέψουμε σε όλους τους οιονεί ειδικούς (υγιεινολόγους, διατροφολόγους, διαγνωστικολόγους) να το ελέγξουν και να το ρυθμίσουν.

Καθώς στις μετανεωτερικές κοινωνίες, το δικαίωμα και η απόδειξη του άρχειν της πολιτείας έχει μετατεθεί από την επιβολή του θανάτου στο μανατζάρισμα της ζωής, όλες αυτές οι τηλεσυλλήψεις, εργαλεία και αποτελέσματα της εξουσίας, το μόνο που επιθυμούν να επιβεβαιώσουν είναι ότι η τέχνη του ζειν επιτυγχάνεται μόνο μέσα από την καταστροφή της ατομικότητας, ότι η φροντίδα/μέριμνα του εαυτού, πρέπει να καταλήγει στην αυτόεξουθένωση, στο θόλωμα της περιχάραξης του υποκειμένου.

Όλα αυτά τα ιατρικά και παραϊατρικά τηλεθεάματα επιβεβαιώνουν την ιατρικοποίηση των μηχανισμών της εξουσίας την εμπέδωση των βιολογικών πρακτικών στην πολιτική, τη μεταβολή της εξουσίας σε βιοεξουσία, στην οποία ανήκει το δικαίωμα να αποφασίζει για τη φυσιολογικοποίηση των ατόμων (μέσα από την ολική απαγόρευση του καπνίσματος –την χολέρα του 20ου αι. ή μέσα από τις τεράστιου εύρους καμπάνιες για την παχυσαρκία –την πανούκλα του 21ου αι.) ώστε να τους παραχωρείται το δικαίωμα του ζειν. Κι όπως λέει και ο Negri (που όσο να πεις τη βλέπει, εδώ και χρόνια, την ανάλογη τηλεορασούλα του στη φίλη και γείτονα Ιταλία), η βιοεξουσία ρυθμίζει/διευθύνει την ζωή από το εσωτερικό της, παρακολουθώντας την, μεταφράζοντάς την, ομογενοποιώντας την και επαναμορφοποιώντας την για να επιτύχει την παρέμβαση της στο σύνολο του πληθυσμού. Ενός πληθυσμού όπου τα άτομα έχουν απωλέσει τα όρια τους, το σώμα τους εντάσσεται, ταυτίζεται και εμπλέκεται με το σώμα του ετέρου, βρίσκει τη συνέχεια του ανασυντάσσεται και αναγεννάται στη συνάντησή του με την τεχνολογία, και πιστοποιεί την υλικότητά του σε μια υπερβατολογική και ταυτόχρονα φοβική αλληλεπίδραση με το επέκεινα....

Κι έτσι το μόνο που μπορώ να κραυγάσω (και ΔΕΝ αναρωτιέμαι σήμερις, για άλλη μια φορά....) είναι αρκετά πια με όλη αυτή την εικονική πραγματικότητα, όπου θολώνονται τα όρια του σώματος και της τεχνολογίας, αρκετά πια με όλη αυτή τη διαφημιστική μυθολογία, όπου απορρυθμίζονται οι εσωτερικές και εξωτερικές σταθερές και ασάφειες του σώματος, του δικού μου και του άλλου αρκετά πια με όλη αυτή τη μιντιακή απεικόνιση όπου συσκοτίζονται τα όρια ζωής και θανάτου......

35 σχόλια:

MenieK είπε...

Φύγε

Το κορμί σου είναι τόσο υπαρχτό....

(Α. Ασλάνογλου: Η τερηδόνα)

νατασσΆκι είπε...

Λοιπόν, πρώτη φορά που έχω τόσες άγνωστες λέξεις από την πρώτη παράγραφο, μετά από πολύ καιρό! Χρειάστηκε να γουγλίσω όλα αυτά τα ονόματα, για να καταλάβω τι λες (μόνο το Nip/Tuck κάτι μου θύμιζε, αλλά και πάλι...). Πρωί πρωί!!!

Βρε τι καλά που κάνω και δεν βλέπω τηλεόραση, τελικά!

Καλημερούδια σας
καλό ΣΚ :))))

(έχε το νού σου στα sms σου, είναι ο Στράτος εδώ!)
:)))))

ritsmas είπε...

Μου θύμισες τον εαυτο μου νεώτερη. Τώρα νομίζω ότι έχω λίγο ξεφύγει απ αυτή τη μέγγενη κι εχω τοποθετήσει το σώμα -κατα το δυνατόν- στη σωστή του διάσταση. Εχω μια μικρή , πολύ μικρή αντιρρηση για το Γκρεις ανατομυ, με την εννοια ότι γυρίζοντας πτωμα το βραδυ από τη δουλειά ξεχνιομουν με τα αλλα πτώματα και έτσι ισορροπούσα. Αυτό ως αστειάκι... Χθες κάπου διαβαζα ότι η υπουργός υγειας της ιταλιας απαγορευσε τις λιποαναρροφήσεις τα μποτοξ, τις ανορθωσεις και αυξήσεις στήθους στα κοριτσια κατω των 18 ετών στην Ιταλία,οπου μια στις τρεις γυναικες δεν ειναι ευχαριστημένη με το σωμα της, την εμφανιση της γενικότες....Και φυσικά τίθεται θέμα ισοπέδωσης της ατομικότητας. Εγω αυτό το παρατηρώ στους δρόμους, όπου βλέπεις τα κορίτσια να έχουν ακριβώς το ίδιο στύλ στο στήθος, στη γραμμή του στήθους, στη μέση, στο ποσο εξω ειναι η μεση, στο μαλί, χωριστρα στη μέση και μακριά μαλιά συνήθως ξανθά κλπ κλπ...... ενώ εχω την αίσθηση ότι δεν σπεύδουμε ούτε για μαστογραφίες ,ούτε για όλα τα αλλα τα προληπτικά που λες γιατί πάντα μας διακατέχει η σιγουριά οτι αυτό δεν θα συμβεί ποτέ σε μας...

Λίγο ασυνδετο το σχολιο, αλλά πηρα αφορμή αποσπασματική από τα γραφόμενα σου.
φιλια

Sophia είπε...

Συμφωνώ απόλυτα! (Και γυρίζω στο CSI, αναζητώ την ανατομία του εγκλήματος!)
;-D

Unknown είπε...

Σώμα μουυυυυυ...
Σώμα μου φτιαγμένο από πυλόοοο....

Unknown είπε...

πολύ ενδιαφέρον ποστ, και το ίδιο ενδιαφέροντα σχόλια!
όλα!
βέβαια, εγώ ανήκω στις γυναίκες που πηγαίνουν από πρωινάδικο σε μεσημεράδικο να αναδείξω τα κάλλη μου, αλλά είμαι επιεικής με τους άλλους, δε βαριέσαι, ό,τι έχεις καλό είναι που λένε...

penelope είπε...

Tι να σου πω τώρα Μενι μου έγω καιρό το παλεύω -την συμφιλίωση με το σώμα μου- και όσο πάει το γκάπ μεγαλώνει γιατί και εκείνα τα καλά που είχα με το χρόνο αρχίζουν και γίνονται κακά, για μεγάλη μου έκπληξη! Δεν το περιμενα βλέπεις, αυτό το κατρακύλισμα.. Αλλά την γυμναστική δεν την αφήνω με τίποτε όχι τόσο για το σώμα μου αλλά για την διάθεση μου. Ασε που εδώ που είμαι μου λείπει το ποδηλατό μου (το κανονικό λεμε) γιατί από τα αλλα τα στασιμα πληθώρα ...

"Ground Control to Major Tom" είπε...

Καλώς σε βρίσκω και απο εδώ!
Eίδα την τελευταία διαφήμιση με το... "κορμί" και το μόνο που έχω να πώ είναι, ότι μας έχουν πετσοκό(α)ψει τον εγκέφαλο με όλα αυτά.

Θα θελα να πιστεύω ότι "μόδα" είναι και θα περάσει όλη αυτή η "φιλολογία" .

Καλημέρα!

just me είπε...

...έχω κι εγώ μια μικρή αντιρρησούλα, για την ΕR, που μου είχε φανεί πιο προσγειωμένη και με συμπαθητικά "στημένους" χαρακτήρες (αν και κάπως "πολύ" συμπαθητικά) και με είχε συμφιλιώσει με τις ιατρικές πρακτικές σε πολύ δύσκολους καιρούς για δικά μου πρόσωπα_χωρίς, αλίμονο, να "συνετίζομαι" τόσο ώστε να τρέχω να κάνω τη μαστογραφία μου.

Κατά τα άλλα... χώσ' τα!Enough και πάλι enough, αναρωτιέμαι μήπως πρέπει να προχωρήσουμε σε κάποιες μορφές ακτιβισμού επί του θέματος (πχ., εγώ καπνίζω μόνο τα... σαββατοκύριακα, αλλά κάνω σκηνές για τις άθλιες "γωνιές" των καπνιστών όπου δει)
:) :) :)

(άντε και μου 'χαν λείψει οι οθονιές σου!!!)

Ανώνυμος είπε...

"genug" - το λένε ΜΕΝΙΕΚ μου το αρκετά στα γερμανικά!!!

Αλλά κάτω τα χέρια απ' το Grey’s anatomy και απ'τον souper αγαπημένο μου House m.d.!!!! Όλα κι όλα καλή μου!!! Δεν θα μου χαλάσεις εσύ την ψυχαγωγία!!!
(ο καθένας με τα βίτσια του! - εγώ "την βρίσκω" με με τα....love story στα νοσοκομεία και τον τρελάρα τον Dr House!!!)
:)

Αλλά - όπως θα διαπίστωσες και με τα μάτια σου - δεν έχει να κάνει με.....την εικόνα του σώματός μου αυτό!!!! :) :)

Φιλιά!

MenieK είπε...

@νατασσάκι, αφού οι άγνωστες λέξεις σου περιορίζονται στην πρώτη παράγραφο, τότε μια χαρά είναι πλέον η συνεννόησή μας ;-)

@ritsmas, καλά μη φανταστείς, παρ' όλη τη θεωρητική κατακεραύνωση κι εγώ φανατικά τα βλέπω όλα τα ιατρικά. Όσο για την πρόληψη, σημασία δεν έχει αν κάνεις ή δεν κάνεις την μαστογραφία, σημασία έχει ότι η ρητορική της πρόληψης υφίσταται και έτσι η ευθύνη της μη υλοποίησης δε βαραίνει παρά το άτομο....

@sophia, ποιο CSI απ' όλα? Για να ξέρω αν βλέπουμε την ίδια ανατομία εγκλήματος

@καμηλιέρη,
Το αμαρτωλό σου σώμαααααα
θα παιδεύεται στο χώμααααα
(Καζαντζίδης)

@-, ακόμη και αν έχεις πονοκέφαλο???

@penelope, υπάρχει ένα υπέροχο γαλλικό βιβλίο το La dame en bleue της Noëlle Châtelet... που μιλάει ακριβώς για την προσπάθεια να κλείσει το γκάπ. Το διάβασα όταν ΔΕΝ μου χρειαζόταν, αλλά το θυμάμαι πια όλο και περισσότερο :-)

@G C M T, καλώς ήρθες πετσοκομένη (όπως κι όλοι μας) :-)

@just me, αυτή η συμφιλίωση είναι που με ένοχλεί καθώς φέρνει αφ' ενός τη βεβαιότητα του κινδύνου και την αίσθηση ενός αναπόφευκτου που οδηγεί στην αποδοχή της κανονικοποίησης. (κι όπως έγραψα και παραπάνω, μη φανταστείς τα βλέπω τα ρημάδια τα ER και τα G.A, ανελλιπώς) :-)

@jo, genug, λοιπόν... Και κάνε πιο κει στον καναπέ να δούμε μαζί τον House ;-)

Ioannis Skordopoutsoglou είπε...

Το λοιπό φιλενάδα, πρώτα απ' όλα τα έβαλες με το ER με το οποίο μυήθηκα στις σειρές τέτοιου τύπου και με τον House που είναι ΘΕΟΣ!Για αυτά λίγο στραβομουτσούνιασα.
Η απάντηση μου σε αυτό το ωραίο ποστάκι σου είναι ότι εγώ φρόντισα να γίνω μέλος στο κορυφαίο group στο Facebook.
Λέγεται:
"ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ. Ο άνδρας πρέπει να έχει κοιλιά."
Την καλημέρα μου...
(38 πυρετό και είμαι στη δουλειά...μάλλον παραλογίζομαι από τον πυρετό ε;)

Ανώνυμος είπε...

Αχ το 'ξερα βρε μουσίτσα!!!! ;)

Και να σου πω! Στο House ΔΕΝ ΜΙΛΆΜΕ! Λύνουμε μαζί του "υποθέσεις"! χεχεχε

Υ.Γ. ΟΛΑ τα C.S.I. εννοείται!!!! Ε, το Miammi λιγάκι με χαλάει, αλλά τέλος πάντων!

Καλά, όλοι φαν βλέπω τελικά!

:) :)

Ανώνυμος είπε...

Εμένα εκτός από την πλαστικοποίηση του σώματος με ενοχλεί(σε σημείο να μαλώνω με φίλους γιατί οι "όμορφες" γυναίκες δεν είναι του γούστου μου)η πλαστικοποίηση της ιατρικής πράξης.Οι σειρές που αναφέρατε παρουσιάζουν μια πραγματικότητα επιθυμητή,που πόρρω απέχει απ΄το να είναι αληθινή.Γνωρίζετε για παράδειγμα,μια που το αναφέρατε,ότι για τις μαστογραφίες υπάρχουν οι λεγόμενοι γιατροί "γυρολόγοι",οι οποίοι περιφέρονται στα διαγνωστικά κέντρα,όπου τους έχουν συγκεντρώσει οι ακτινοτεχνικοί 40-50 μαστογραφίες,τους ρίχνουν μια ματιά,κάνουν "διάγνωση"-ερήμην της εξεταζομένης-,παίρνουν τα λεφτά τους και φεύγουν;Και η εξεταζόμενη,βέβαια,είναι ήσυχη ότι έκανε την προληπτική της μαστογραφία!Αν αυτό λέγεται πρόληψη...
Η ομογενοποίηση,που αναφέρει ο Negri,μοιραία οδηγεί στην γραφειοκρατικοποίηση της διαδικασίας.
Και αν μιλήσουμε και για "αισθητική χειρουργική" θα παρατηρήσουμε ότι συνήθως οι υφιστάμενοι αυτές τις επεμβάσεις(πολλές φορές για θεμιτούς λόγους)αντί να γίνονται οι βελτιωμένοι εαυτοί τους, καταλήγουν κλώνοι της αισθητικής άποψης του χειρουργού τους.


Σελιτσάνος.

MenieK είπε...

@ioanni, ωραίο γκρούπ...

@jo, σσσστ!

@ανώνυμε σελιτσάνε, μα αυτό ακριβώς είναι το ζήτημα: η δημιουργία της ρητορικής γύρω από το σώμα που κάνει θεμιτές όλες τις παρεμβάσεις πάνω του, από την απαγόρευση του τσιγάρου, ως την ιεροποίηση (ΟΚ, δεν υπάρχει τέτοια λέξη, αλλά τη φτιάχνω εγώ) της άθλησης και της υγιεινής διαβίωσης, τις αισθητικές επεμβάσεις, αλλά και την αποσιώπηση υπερβολών στη χρήση των δυνατοτήτων της ιατρικής

Stratos Bacalis είπε...

Και πάνω που έχεις συμφιλιωθεί με το σώμα σου και τα όποια "ελαττώματά¨" του (μη χε), πας σε "ιν" champagne bar στο Γκάζι, βλέπεις τα τεκνά και απελπίζεσαι... έλεος πια.

adaeus είπε...

Σωστά όλα αυτά... αλλά λίγη γυμναστικούλα κανένα δεν έβλαψε :)
(Αν δεν παινέσεις το σπίτι σου!)

MenieK είπε...

@strato, in champagne bar ακούω... Γι' αυτό δε σε είδαμε, ε?

@adaeus, γιατί εγώ τι κάνω????

Alexis B είπε...

Κατάλαβα.
Δεν βάζεις καλήτερα κανένα dvd της αρεσκείας σού να το ευχαριστηθείς αντί να βλέπεις όλες αυτές τίς μπούρδες στην t.v.??? Θα μου πέις, έχει και τίποτε άλλο εκτώς από μπούρδες?
Δυσχτηχώς όχι.
Γι' αυτό και εγώ την ανοίγω 1 φορά την εβδομάδα.
Καλημέρα

mamma είπε...

Χαχαχα!
Γελάω γιατί άλλο μπήκα να πω κι άλλο θα πω.

Δε ΜΕ λες Στράτο, γι' αυτό δεν σε είδαμε ούτε εμείς;

ritsmas είπε...

Μου ηρεσε η απαντησις στον κυριο Καμηλιέρη... Εχει πουχει μεγαλομανία για το...σωωωμα του (!)( μη με κράξεις αδελφέ μου, ) του χρειαζόταν το ασμα...
φιλια πνιγμένα από τη δουλειά,το φόβο, την αγωνία.....

MenieK είπε...

@alexi, δε βαριέσαι! και τα διβιδια στο ίδιο μήκος κύματος είναι

@mamma, άσ' τον, ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟΣ!!!!

@ritsmas, κι από εμάς :-)

island είπε...

Σώματα που καθοδηγούνται απο μυαλά για να καθοδηγήσουν με τη σειρά τους άλλα μυαλά που τα βλέπουν ώστε να σπρώξουν τα σώματα στην παρακμή. Γιατί για παρακμή πρόκειται. Όταν ας πούμε βλέπεις το σημερινό μάστ στις μοντέλες να είναι χτικιάρικα σώματα και μάτια έτοιμα να εκραγούν από τη μαστούρα τότε αυτό δεν μπορείς να το ονομάσεις τίποτα άλλο εκτός από παρακμή. Και τα μικρά μυαλά που τα βλέπουν όλα αυτά προσπαθούν να τα πλησιάσουν. Και καταναλώνουν ασύστολα. Μέχρι που το μυαλό θα εκραγεί και θα γίνει ένα με τα κουφάρια της τηλεόρασης.

MenieK είπε...

πές τα βρε, @island, που τις πασσάρουν και για ωραίες τις παλιοκρεμάστρες....
(είπε η πράσινη από τη ζήλια, μετρίου -χαχα- ύψους, με τα πιασιματάκια της ξαναχαχαχα-, = με δυο εικοσάρες -ξεκαρδισματοχαχαχα, εκπαιδευτικιά :-Ρ )

νατασσΆκι είπε...

ψιτ!!!
(αν έγινες πράσινη, έστω από τη ζήλια, θέλω να το δωωωωωωω!)
:ppp
(χο χο χο!)
:*

habilis είπε...

Δέν υπάρχουν άσχημοι άνθρωποι .
Μυαλά νιανιά υπάρχουν ,gαμώ τα μήντια gαμώ...

Coco είπε...

genug und mach auf!!!
το ποστ αυτό θα το τυπώσω και θα το διαβάσω φωναχτά στα μούτρα όποιας πωλήτριας μου ξαναπεί λυπάμαι, δεν έχουμε νούμερο, έχετε ...καμπύλες, άκου αμάρτημα, γυναίκα και να έχει καμπύλες, έστω και λίγες, τς τς... ν΄αλλάξουμε και τον σκελετό μας!! κι όλα κοντά, λες και τα ΄κοψε το τραμ...
no TV
no στατικό ποδήλατο
no ξανθή βαφή στο μαλλί
yes κάπνισμα στις πλατείες ρεμαλοειδώς με μπύρα
yes ποδήλατο παντός καιρού

MenieK είπε...

@νατασσάκι, καταπράσινη, αρχικά και στη συνέχεια κατακόκκινη απ' την τσαντίλα μου!!!!
Υ.Γ. Ακόμα περιμένω, την έρευνα αγοράς, λέμε!!!

@habilis, ακριβώς!!!

@coco μου, δυστυχώς, οι μόνες καμπύλες που επιτρέπονται είναι η φωτομετρική, η λογιστική, η καμπύλη του Koch, άντε και ο Τ. Καμπύλης που νομίζω γράφει στα Νέα :-Ρ

Unknown είπε...

Πέρνα κι εσύυυυυ (ριτσα μας) όπως πέρασααααν κι οι άλλεεεεςςςςς...
Πέρνα κι εσύυυυυ
Κάνε το κορμί μου σκάααλεεεεςςςςς :ppp

MenieK είπε...

@καμηλιέρη μας, δεν άδεται σε ρυθμό αμανέ, το άσμα... Σε ρυθμό ραπ άδεται:
Πέ
ρνα κι εσύ
(ριτσα μας) όπως πέ
ρασαν κι οι άλλες...
Πέ
ρνα κι εσύ
Κάνε το
κορμί μου σκά
α-α-λες

MenieK είπε...

παρεμπιπτόντως, @καμηλιέρη, κάθε φορά που προσπαθώ από τον Μοζίλα να σου αφήσω σχόλιο μου τον κλείνει και μου λέει ότι αντιμετώπισε πρόβλημα και μπλα μπλα μπλα... Τι κάνω λάθος, η ασχέτου????

Unknown είπε...

LOL

Κάτι δε θα κάνεις καλά...
[Για σβύσε τα cookies σου :)]

νατασσΆκι είπε...

ωωωωχ!
Του πάτησες τον κάλο, με το μοτζίλα!!!
:))))))

Ο καμηλιέρης είναι φανατικός υποστηρικτής του ΙΕ
(θα μας την πέσει τώρα, να δεις!)

Unknown είπε...

Σιγά...
Ο καθένας πορεύεται ανάλογα με τις επιλογές του :)

MenieK είπε...

σιγά, παιδιά, μη βαράτε... κι εγώ φανατική του Μοζϊλος είμαι
ΟΚ, καμηλιέρη, θα το δοκιμάσω